Kaayaan global robih gancang, mangaruhan struktur lokasi kimiawi kabentuk dina abad katukang.Salaku pasar konsumen panggedéna di dunya, China laun-laun ngalaksanakeun tugas penting transformasi kimiawi.Industri kimia Éropa terus berkembang nuju industri kimia high-end.Industri kimia Amérika Kalér nyababkeun "anti globalisasi" perdagangan kimia.Industri kimia di Wétan Tengah jeung Éropa Wétan ieu laun ngembangna ranté industri na, ngaronjatkeun kapasitas utilization bahan baku sarta daya saing global.Industri kimia di sakumna dunya ngamangpaatkeun kaunggulan sorangan pikeun ngagancangkeun kamekaranana, sareng pola industri kimia global tiasa robih sacara signifikan di hareup.
Trend pangembangan industri kimia global diringkeskeun kieu:
Tren "karbon ganda" tiasa ngarobih posisi strategis seueur perusahaan pétrokimia
Seueur nagara di dunya ngumumkeun yén "karbon ganda" Cina bakal ngahontal puncakna dina 2030 sareng janten nétral karbon dina 2060. Sanajan kaayaan "karbon ganda" ayeuna terbatas, sacara umum, "karbon ganda" masih janten ukuran global. pikeun nungkulan pemanasan iklim.
Kusabab industri pétrokimia nyababkeun saimbang émisi karbon anu ageung, éta mangrupikeun industri anu kedah ngadamel panyesuaian utama dina tren karbon ganda.Penyesuaian strategis perusahaan pétrokimia pikeun ngaréspon kana tren karbon ganda sok janten fokus industri.
Dina tren karbon ganda, arah adjustment strategis raksasa minyak internasional Éropa sarta Amérika dasarna sarua.Di antarana, raksasa minyak Amérika baris difokuskeun ngembangkeun newak karbon jeung karbon sealing téhnologi patali, sarta vigorously ngamekarkeun énergi biomassa.Raksasa minyak Éropa sarta internasional lianna geus mindahkeun fokus maranéhna pikeun énergi renewable, listrik beresih jeung arah séjén.
Dina mangsa nu bakal datang, dina trend ngembangkeun sakabéh "karbon ganda", industri kimia global bisa ngalaman parobahan rongkah.Sababaraha raksasa minyak internasional tiasa mekar tina panyadia ladenan minyak asli ka panyadia ladenan énergi énggal, ngarobih posisi perusahaan dina abad katukang.
Perusahaan kimia global bakal terus ngagancangkeun adjustment struktural
Kalayan pamekaran industri global, paningkatan industri sareng paningkatan konsumsi anu dibawa ku pasar terminal parantos ngamajukeun pasar kimia high-end énggal sareng babak anyar adjustment sareng ningkatkeun struktur industri kimia global.
Pikeun arah ningkatkeun struktur industri global, di hiji sisi, nya éta ngaronjatkeun énergi biomassa jeung énergi anyar;Di sisi séjén, bahan anyar, bahan fungsional, kimia éléktronik, bahan pilem, katalis anyar, jsb Dina kapamimpinan raksasa pétrokimia internasional, arah Ngaronjatkeun ieu industri kimia global bakal difokuskeun bahan anyar, élmu hirup jeung élmu lingkungan.
Keringanan bahan baku kimia nyababkeun transformasi global struktur produk kimia
Kalayan tumuwuhna pasokan minyak shale di Amérika Serikat, Amérika Serikat parantos robih tina pangimpor bersih minyak bumi awal janten eksportir bersih minyak bumi ayeuna, anu henteu ngan ukur nyababkeun parobihan hébat kana struktur énergi Amérika Serikat, tapi ogé ngagaduhan dampak anu ageung dina struktur énergi global.Minyak shale AS mangrupikeun jinis minyak atah ringan, sareng kanaékan pasokan minyak shale AS sasuai ningkatkeun pasokan minyak atah global.
Tapi, sajauh China prihatin, Cina mangrupikeun konsumen minyak bumi global.Seueur proyek pemurnian minyak sareng integrasi kimia dina konstruksi utamina dumasar kana pinuhdistilasi rentang ngolah minyak atah, merlukeun teu ngan minyak atah lampu tapi ogé minyak atah beurat.

Tina sudut pandang asupan sareng paménta, diperkirakeun yén bédana harga global antara minyak atah hampang sareng beurat bakal laun-laun sempit, nyababkeun dampak ieu kana industri kimia global:
Anu mimiti, kontraksi arbitrage antara minyak atah hampang sareng beurat kusabab narrowing tina bédana harga minyak antara minyak atah lampu sareng beurat parantos mangaruhan spekulasi kalayan arbitrase harga minyak salaku modél bisnis utama, anu kondusif pikeun operasi stabil. tina pasar minyak bumi global.
Kadua, kalayan paningkatan pasokan minyak ringan sareng turunna harga, diperkirakeun ningkatkeun konsumsi global minyak lampu sareng ningkatkeun skala produksi naphtha.Sanajan kitu, dina trend global light cracking feedstock, konsumsi naphtha diperkirakeun ngurangan, nu bisa ngakibatkeun escalation tina kontradiksi antara suplai naphtha na konsumsi, sahingga ngurangan ekspektasi nilai naphtha.
Katilu, tumuwuhna suplai minyak lampu bakal ngurangan kaluaran produk beurat hilir ngagunakeun rentang pinuh minyak bumi salaku bahan baku, kayaning produk aromatik, minyak solar, coke minyak bumi, jsb trend ngembangkeun ieu ogé saluyu jeung ekspektasi nu cracking lampu. feedstock bakal ngakibatkeun pangurangan produk aromatik, anu tiasa ningkatkeun suasana spekulasi pasar produk anu aya hubunganana.
Kaopat, narrowing tina bédana harga minyak antara bahan baku hampang jeung beurat bisa ningkatkeun biaya bahan baku tina usaha pemurnian terpadu, sahingga ngurangan ekspektasi kauntungan tina proyék pemurnian terpadu.Dina trend ieu, éta ogé bakal ngamajukeun ngembangkeun laju refined tina usaha pemurnian terpadu.
Industri kimia global tiasa ngamajukeun langkung seueur merger sareng akuisisi
Dina latar tukang "karbon ganda", "transformasi struktur énergi" sareng "anti globalisasi", lingkungan kompetitif UKM bakal langkung parah, sareng kalemahanana sapertos skala, biaya, modal, téknologi sareng perlindungan lingkungan bakal mangaruhan sacara serius. UKM.
Sabalikna, raksasa pétrokimia internasional ngalaksanakeun integrasi sareng optimasi bisnis komprehensif.Di hiji sisi, aranjeunna laun-laun ngaleungitkeun bisnis pétrokimia tradisional kalayan konsumsi énergi anu luhur, nilai tambah anu rendah sareng polusi anu luhur.Di sisi anu sanés, pikeun ngahontal fokus bisnis global, raksasa pétrokimia bakal langkung nengetan kana merger sareng akuisisi.Skala kinerja sareng kuantitas M&A sareng reorganisasi ogé penting pikeun ngaevaluasi siklus industri kimia lokal.Tangtosna, sajauh ékonomi anu muncul, aranjeunna tetep nyandak konstruksi diri salaku modél pangembangan utama sareng ngahontal ékspansi anu gancang sareng ageung ku milarian dana.
Diperkirakeun yén ngahiji sareng reorganisasi industri kimia utamina bakal museurkeun kana nagara-nagara maju sapertos Eropa sareng Amérika Serikat, sareng ékonomi anu munculna anu diwakilan ku Cina tiasa miluan sedeng.
Arah strategis jangka sedeng sareng jangka panjang raksasa kimia tiasa langkung konsentrasi di hareup
Ieu mangrupakeun strategi konservatif pikeun nuturkeun arah ngembangkeun strategis raksasa kimia global, tapi mibanda significance rujukan tangtu.
Sapanjang ukuran anu dilakukeun ku raksasa pétrokimia, seueur di antarana dimimitian tina widang profésional anu tangtu, teras mimiti nyebarkeun sareng ngalegaan.Logika pangwangunan sakabéh ngabogaan periodicity nu tangtu, convergence divergence convergence re divergence... Dina ayeuna jeung sababaraha waktu ka hareup, raksasa bisa jadi dina siklus konvergénsi, kalawan leuwih cabang, alliances kuat sarta arah strategis leuwih kentel.Salaku conto, BASF bakal janten arah pangembangan strategis anu penting dina palapis, katalis, bahan fungsional sareng widang anu sanés, sareng Huntsman bakal teras-terasan ngembangkeun bisnis polyurethane ka hareup.


waktos pos: Dec-19-2022