Dina satengah munggaran taun 2022, oktanol nunjukkeun tren naék sateuacan pindah ka gigir teras turun, kalayan harga turun sacara signifikan sataun-on-taun.Di pasar Jiangsu, contona, harga pasar éta RMB10,650/ton dina awal taun jeung RMB8,950/ton dina pertengahan taun, kalawan harga rata-rata RMB12,331/ton, turun 10,8% year- dina-taun.Harga pangluhurna dina satengah munggaran taun éta RMB14,500 / ton, anu lumangsung dina awal Pébruari.Harga panghandapna nyaéta RMB8,950 per ton, lumangsung dina ahir Juni, kalawan amplitudo RMB5,550 per ton antara titik luhur jeung low.
oktanolfluctuations harga dina satengah munggaran taun dicirikeun ku pajeulitna sarta diversity.Kuartal kahiji ningali trend anu kawilang kuat dina pasar oktanol, tapi kinerja sakabéh pasar domestik éta kirang ti ekspektasi salaku paménta pikeun produk hilir, dipingpin ku sarung médis PVC, ditolak.Kuartal kadua coincided jeung usum paménta puncak tradisional, tapi dampak larangan angkutan sabudeureun Delta Walungan Yangtze, dampak usum paménta puncak ieu nyata ngaruksak, sanajan dina waktu ieu, multi-set domestik alat fokus kana pangropéa. bieu on oktanol pikeun ngabentuk rojongan handap.Satengah kadua kuartal kadua, nyeret ka handap ku turunna koléktif dina bahan kimia domestik, overlaid jeung suplai industri oktanol nyadangkeun, turunna ekspektasi nyeret oktanol deui ka handap gancang.

 

Faktor di balik parobahan harga cocog data suplai jeung paménta pikeun oktanol ka extent gede.

 

Kaluaran bulanan oktanol dina satengah munggaran 2022 ningkat dina dasar YoY.Total produksi oktanol domestik dina satengah munggaran taun éta 1.722.500 ton, paningkatan 7.33% sataun-on-taun.Bulan pangbadagna produksi lumangsung dina Maret 220.900 ton;bulan pangleutikna produksi lumangsung dina Juni dina 20.400 ton.Salila satengah mimiti taun, Profitability tinggi industri oktanol dirangsang pausahaan pikeun ngajaga kahayang tinggi pikeun ngahasilkeun, sarta dina hiji titik narik sababaraha kapasitas n-butanol pikeun pindah ka produksi oktanol.Saatos kuartal kadua, kagiatan pangropéa pabrik domestik ningkat sareng produksi oktanol turun.

 

Impor ogé bagian penting tina suplai oktanol, kalayan impor oktanol turun sacara signifikan ti Januari nepi ka Méi dina dasar ranté.2022 impor oktanol Cina ti Januari nepi ka Méi éta 69.200 ton, turun 29,2% dina période sarua taun ka tukang.Salila periode, jandela impor arbitrage dibuka kirang, kinerja pasar domestik sejen leuwih sluggish, oktanol impor barang turun signifikan.

 

Ti sisi suplai data, suplai oktanol salila satengah munggaran taun mucunghul nyata luhur, tapi kinerja paménta hilir kirang ti ekspektasi.Ti satengah mimiti hilir oktanol DOTP jeung data produksi DOP, produksi DOP ngaronjat ku 12% sataun-on-taun ka 550.000 ton, produksi DOTP turun 2% sataun-on-taun ka 700.000 ton.Dina nyanghareupan kanaékan signifikan dina sisi suplai, tumuwuhna paménta kirang ti diperkirakeun pemicu mangrupa oversupply of oktanol, sarta micu industri terus ngumpulkeun gudang.Ngalawan latar tukang inventaris anu luhur, oktanol ningali mundur anu lega nalika pesenan hilir dikontrak dina Méi-Juni.

 

Salila satengah mimiti taun, kaluaran luhur industri oktanol ieu raket patalina jeung réduksi dina pangropéa rencanana pabrik, sajaba tingkat kauntungan hadé, nu faktor konci sejen dina kanaékan sataun-on-taun di. kaluaran oktanol.2022 Keuntungan kotor rata-rata oktanol di Shandong dina satengah munggaran taun éta RMB 4,625 per ton, turun 25.8% sataun-on-taun.Nilai maksimum kauntungan éta RMB6,746 / ton, anu lumangsung dina awal Pébruari.Nilai panghandapna nyaéta RMB1,901 / t, anu lumangsung dina ahir Juni.

oktanol
Salila satengah mimiti taun, sanajan lolobana pamaén pasar miboga ekspektasi tinggi pikeun oktanol, akumulasi gancang tina saham dina ranté industri oktanol-plasticizer sanggeus kuartal kadua, ngalawan backdrop tina nyusut total paménta sataun-on-taun sarta catetan sejen. produksi domestik tinggi, pamustunganana ngainduksi turunna gancang dina oktanol.

Chemwinnyaéta parusahaan dagang bahan baku kimia di Cina, lokasina di Shanghai Pudong Area Anyar, kalawan jaringan palabuhan, terminal, bandara jeung angkutan kareta api, sarta kalawan kimia jeung gudang kimia picilakaeun di Shanghai, Guangzhou, Jiangyin, Dalian jeung Ningbo Zhoushan, Cina. , nyimpen leuwih ti 50.000 ton bahan baku kimia sapanjang taun, kalawan suplai cukup, wilujeng sumping mésér na inquire.chemwinemail:service@skychemwin.comwhatsapp: 19117288062 Telepon: +86 4008620777 +86 19117288062


waktos pos: Sep-06-2022